Türkiye’de özellikle yılbaşı sofralarında yer alan hindinin kişi başı yıllık tüketiminin 540 gram olduğunu belirten Pınar Et Genel Müdürü Hüseyin Demir, “Avrupa Birliği ülkeleri tüketimi dikkate alındığında çok düşük seviyelerde kaldığını görüyoruz. Hindi tüketiminin ülkemizde kişi başı 5-6 kg seviyelerine çıkma potansiyeli var” dedi. Demir, hindinin kırmızı ete alternatif olduğunu belirterek, “Hindi etinin tüketilmesi hem bağışıklık sistemini güçlendirir hem de kalp sağlığını korumaya yardımcı olur” diye konuştu.
Related Posts
E-ticarete ‘peşin vergi’ ayarı: Bakanlık yeniden gündeme alacak
- Seher Alp
- 26 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Yılbaşında yürürlüğe girmesi planlanan, e-ticaret’te stopajın peşin alınması yönündeki düzenlemenin yeniden gözden geçirilmesi bekleniyor. Sektörde…
Kilis’te Zeytin Hırsızlığına Karşı Denetim
- Seher Alp
- 26 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Kilis'te jandarma, zeytin hasadında hırsızlıkları önlemek için karada ve havadan denetim yapıyor.
Bisiklet üretimi sert düştü
- Seher Alp
- 26 Kasım 2024
- 1 min
- 0
Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde bisiklet üretimi geçen yıl yüzde 24 azalarak 9,7 milyona indi.